Omgeving
Amersfoort

Koppelpoort

Aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort ligt de Eemhaven. Dit is de ankerplaats van Amersfoort voor de pleziervaart. Hier liggen prachtige schepen aangemeerd. Verder bevindt zich hier een restaurantschip en een aantal restaurants aan de kade, waaronder een restobar-dansclub. Deze beschikt over een recreatiestrand. De Koppelpoort is het visitekaartje van Amersfoort

koppelpoort.jpg

Onze lieve vrouwe toren

Vanaf het Onze Lieve Vrouwekerkhof, wordt een groot aanbod gedaan van toeristische activiteiten. Hier is een halte voor het toeristentreintje, het beginpunt van stadswandelingen en citytours met een tuktuk. Er vinden bloemen- en snuffelmarkten op het plein plaats en aan het plein vind je, een theater, vele restaurants en kroegjes.

Onze-Lieve-Vrouwetoren.jpg

Hoogtepunt aan het plein is de Onze Lieve Vrouwetoren. Deze is ruim 98 meter hoog. Daarmee is de toren de op twee na hoogste Nederlandse laat-middeleeuwse toren. Kadastraal bevindt deze toren zich op het middelpunt van Nederland. Het is mogelijk de toren via een trap van 346 treden te beklimmen en te genieten van een prachtig uitzicht over Amersfoort en omstreken. Zelfs de Domtoren van Utrecht is te zien bij helder weer.

Stadsbrouwerij De Drie Ringen

Aan de Kleine Spui 18 bevindt zich Bierbrouwerij De Drie Ringen. Hier worden de geheimen onthuld van Amersfoorts bier. Onder leiding van een professional krijg je een rondleiding van ongeveer een uur. Er wordt uitleg gegeven over de bierhistorie van Amersfoort, de geschiedenis van De Drie Ringen en je neemt een kijkje in de brouwerij. Deelname aan een bierproeverij is hier ook mogelijk, maar dan op afspraak.

dsc02124.jpg

Mondriaanhuis (museum)

Aan de Korte Gracht 11 bevindt zich het Mondriaanhuis. In 1872 werd Pieter Cornelis Mondriaan hier geboren. De later wereldberoemde kunstenaar, woonde tot zijn 8e jaar in dit huis.  In het museum wordt werk van Mondriaan getoond. Ook is er veel informatie te vinden over het leven van de kunstenaar. Mondriaan liet zich inspireren door andere kunstenaars. Ook werk van hen wordt in het museum tentoongesteld.

 

mini.jfif

Langestraat (winkelstraat)

De winkelstraat van Amersfoort heet Langestraat. Deze naam heeft de straat niet voor niks, het is de langste straat van de binnenstad. Het heeft een lengte van 470 meter lang. De straat loopt van de Varkensmarkt tot de Kamer binnen poort, die deel uitmaakt van de eerste stadsmuur van Amersfoort. De straat beschikt over mooie historische gebouwen met daarin gehuisvest een grote diversiteit aan winkels.

 

4F9DFDDF4EFFA7A3CFF65D5DF86F6803-winkelstraat-binnenstad-amersfoort.jpg

Voor meer informatie en tijden klik hieronder

 

downloaden.jfif
naamloos2.png

B&B aan de Zuyderzee

Leuke buitenactiviteiten

Gratis WiFi

Schitterende ligging

Beste prijs, kwaliteit