Highlights

Evenementen

Januari

Februari

Maart

April

27       Koningsdag

Mei

21       Boeren-en BeestenBoel   

    

27       Solexrees
           Zuidwal botterwedstrijd


28       Eemmeerloop
           

Juni
10        Buitenschilderdag

15        Start haring seizoen

Juli

1-5       Zwem4Daagse

20        Spakenburgse dagen

21        Zomerse Muziekavonden

27        Spakenburgse dagen

28        Zomerse Muziekavonden

Augustus

3          Spakenburgse dagen

4          Zomerse Muziekavonden

10        Spakenburgse dagen

11        Zomerse Muziekavonden

17        Spakenburgse Montmartre

24        Palingrookwedstrijd

27        Muziek festival

September

3           Visserijdag

16         KUNSTroute

17         KUNSTroute

Oktober

17         Visbeurs

November

12         Sinterklaas intocht

December

15          Wintermarkt

Museum Spakenburg is een eigentijds museum vol met tegenstellingen dat de rijke historie van de gemeente Bunschoten toont. Het is gevestigd in acht panden langs een steeg met een oppervlakte van 1.500 m2.

Het museum telt tien exposities, aangevuld met vaste en wisselende presentaties. Traditie en vernieuwing staan centraal. Bekijk de historie van het rijke boerenleven, de visserij en oude ambachten en geniet van de prachtige collecties. Natuurlijk is er ook de mooiste klederdracht te zien.

 

Botter vaartocht

Relax en geniet van de zon, wind en van het mooie uitzicht op het Eemmeer. Na vertrek vanuit het Centrum van Spakenburg worden de zeilen gehesen en de toch over de voormalige Zuiderzee kan beginnen. Tijden de toch kunt u het roer overnemen en helpen zeilen. Een geweldige belevenis voor jong en oud!

 

Visafslag

Neem een kijkje in het pand waar vroeger de vissersboten binnen kwamen om de vis die gevangen was af te leveren. De sirene ging af en de vrouwen wisten dat hun mannen thuis kwamen. De vis werd ingeleverd, afgewogen, schoongemaakt en geveild.

f043936377fad933f2e1c1915290ba81.jpg
botter_galerij_01.webp
spakenburg-museum.jpg

Voor meer informatie klik hieronder!

bUxniikj_400x400.jpg

Scheepstimmerwerf

Kom een kijkje nemen op de grootste botter vloot van Nederland, de Timmermans werkplaats en de schans. Vroeger ook wel de ''schuytenmaekereye'' genoemd. De werf dient tegenwoordig als reparatiewerf voor historische vaartuigen, waaronder botters.

 

 

Korenmolen ''de Hoop''

Terug van weggeweest! Gelegen aan een rustiek en schitterend deel van Bunschoten, staat korenmolen de Hoop. Elke Woensdag en Zaterdag draai de molen, op deze dagen kunt u brood en meel kopen geproduceerd door de molen zelf. Er is gelegenheid voor een rondleiding.

 

 

Winkelen & eten

Van gezellige chocoladewinkel tot aan eigentijdse modezaken, het is er allemaal. In Bunschoten Spakenburg zijn diverse boetiekjes met een groot aanbod hippe kleding en accessoires voor in huis.

 

Tijdens of na het winkelen een lekkere lunch of diner? Geen probleem! In het centrum van Bunschoten is er voor ieder wat wils. Van een broodje tot aan een luxe gangen menu of een visje tussendoor.

 

 

 

 

 

Daarnaast is Bunschoten Spakenburg centraal gelegen. Zo bent u binnen 20-30 minuten in Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Soest, Zeist, Hilversum en Utrecht.

Zwembad de Duker

Op zoek naar wat vertier met kinderen. Bij zwembad de Duker kunt u heerlijk genieten van 3 baden, 1 bubbelbad , glijbaan, peuterbad en pierenbadje voor de allerkleinste. 

Werf_Nieuwboer_Spakenburg.jpg
images.jfif
10369602_319145874902032_7055524283390524974_n.jpg
naamloos2.png

B&B aan de Zuyderzee

Leuke buitenactiviteiten

Gratis WiFi

Schitterende ligging

Beste prijs, kwaliteit